Bitkilerdeki yeşil rengin ana bileşenidir. Soğuğa ve hastalıklara karşı dayanım sağlar. Bitkinin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını ve koyu yeşil yaprakların oluşmasını sağlar.
Magnezyum sülfat, zayıf gelişme gösteren bitkileri canlandırmak için kullanılır. Magnezyum, bitkilerdeki yeşil rengin (klorofil) ana bileşeni olup bitkinin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını sağlar.
Domates, Biber, Patlıcan; Şaşırtmadan 2 hafta sonra ilk, birinciden 2 hafta sonra 2. uygulama. Kabak, Hıyar, Kavun, Karpuz; Şaşırtmadan 2 hafta sonra ilk, birinciden 20 gün sonra 2. uygulama. Narenciye; Çiçeklenmeden 10-15 gün önce ilk, birinciden 6 hafta sonra 2. uygulama. Muz; Yeni sürgünde 500cc/da veya 100l su ile. Elma, Armut, Pamuk; Çiçeklenmeden 10-15 gün önce ilk, birinciden 4 hafta sonra 2. uygulama. Şeftali, Erik, Kayısı, Kiraz; Yaprak oluşumunu tamamladıktan sonra ilk, birinciden 4 hafta sonra 2. uygulama. Şekerpancar; 4-6 yapraklı dönemde ilk, 15 gün sonra 2. uygulama. Fındık; Gelişme döneminde 1-2 uygulama yapılır. Bağ: Çiçeklenmeden 10-15 gün önce.
Belirtilen belli zaman dilimlerinde 150-200 cc/dekar veya 100 l su ile uygulanır.