EC Fertilizer

Bitkilerdeki yeşil rengin ana bileşenidir. Soğuğa ve hastalıklara karşı dayanım sağlar. Bitkinin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını ve koyu yeşil yaprakların oluşmasını sağlar.

Elde Edilecek Faydalar :

Magnezyum sülfat, zayıf gelişme gösteren bitkileri canlandırmak için kullanılır. Magnezyum, bitkilerdeki yeşil rengin (klorofil) ana bileşeni olup bitkinin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını sağlar.

  • Zayıf gelişme gösteren bitkileri canlandırmak ya da erken dönemde bu olumsuzluğun önüne geçmek için ideal bir gübredir.
  • Magnezyum, bitkilerdeki yeşil rengin (klorofil) ana bileşeni olup bitkinin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını teşvik ederek sağlıklı ve koyu yeşil yaprakların oluşmasını sağlar.
  • Magnezyum ayrıca bitkinin su kullanım etkinliğini ve fosfor alımını artırır. Yapraklara direnç kazandırarak soğuğa ve hastalıklara dayanım sağlar.
  • Şeker pancari, patates, domates, hıyar, patlıcan, biber, karpuz, kavun, muz, lahana, mısır, narenciye, elma ve üzüm topraktan yoğun bir şekilde magnezyum kaldırırlar.

Kullanım Alanları

  • 1 Uygulama Alanları

    Domates, Biber, Patlıcan; Şaşırtmadan 2 hafta sonra ilk, birinciden 2 hafta sonra 2. uygulama. Kabak, Hıyar, Kavun, Karpuz; Şaşırtmadan 2 hafta sonra ilk, birinciden 20 gün sonra 2. uygulama. Narenciye; Çiçeklenmeden 10-15 gün önce ilk, birinciden 6 hafta sonra 2. uygulama. Muz; Yeni sürgünde 500cc/da veya 100l su ile. Elma, Armut, Pamuk; Çiçeklenmeden 10-15 gün önce ilk, birinciden 4 hafta sonra 2. uygulama. Şeftali, Erik, Kayısı, Kiraz; Yaprak oluşumunu tamamladıktan sonra ilk, birinciden 4 hafta sonra 2. uygulama. Şekerpancar; 4-6 yapraklı dönemde ilk, 15 gün sonra 2. uygulama. Fındık; Gelişme döneminde 1-2 uygulama yapılır. Bağ: Çiçeklenmeden 10-15 gün önce.

  • 2 Kullanım Miktarı

    Belirtilen belli zaman dilimlerinde 150-200 cc/dekar veya 100 l su ile uygulanır.